Äitiysfysioterapia

Hyvinvointia sinulle

Hierontaan ja liikuntapalveluihin käy maksuna epassi, edenred, eazybreak sekä smartumpay ja fysioterapiaan epassi ja smartumpay. 

Hyvinvointia lahjaksi

Lahjakortit tilaamalla sähköpostitse [email protected]
tai soittamalla numeroon 0445705075
 

Kotikäynnit

0-10km 10€ 
11-20km 20€
21-30km 30€

Eazybreak_ePassi-Group_logo-300x200-1.png

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiasta hyötyvät kaikki raskautta suunnittelevat, raskaana olevat ja synnyttäneet naiset.

Haluatko voida mahdollisimman hyvin läpi raskauden ja palautua synnytyksestä parhaalla mahdollisella tavalla?

Äitiysfysioterapiaan kuuluu raskausajan ja synnytyksen jälkeinen liikunta ja sen ohjaus. Siihen sisältyy myös lantionpohjan ja keskivartalon toimintakyvyn ylläpitäminen raskausaikana sekä lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman tutkiminen synnytyksen jälkeen.

Tutkin ja ohjaan jokaista asiakastani kokonaisvaltaisesti eri menetelmiä ja laitteita hyödyntäen. Käytössäni on ultraäänilaite, jolla saan kuvattua ja arvioitua vatsa- ja lantionpohjalihakset sekä niiden toiminnan. Emg -biopalautelaiteella saan tutkittua ja harjoitettua lantionpohjan lihaksia ja fysioterapeuttisella sisätutkimuksella (vain asiakkaan suostumuksella) saan tietoa mm. mahdollisista kireyksistä ja lantionpohjan lihasten voimatasosta.

Stecco -faskiamanipulaation avulla saan helpotettua erilaisia kipuja ja kireyksiä mm. selkä- ja liitoskipuja. Tämän menetelmän avulla on mahdollista myös rentouttaa ja aktivoida lantionpohjaa.

Selkä- ja liitoskipuja voidaan auttaa myös kinesioteippauksella.

Äitiysfysioterapia ensikäynti

75 min – 83€

Äitiysfysioterapia jatkokäynti

45 min – 69€

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Suosittelen fysioterapeuttista jälkitarkastusta, jos kyseessä on ensimmäinen käyntisi synnytyksen jälkeen.

 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus tehdään noin 2-3 kuukauden kuluttua synnytyksestä tai siinä vaiheessa, kun äiti haluaa. Sillä ei ole tarkoitus korvata lääkärin tai terveydenhoitajan tekemää jälkitarkastusta vaan täydentää sitä. 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on aina yksilöllinen ja siinä edetään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tarkastuksessa huomioidaan kehon ja mielen palautuminen synnytyksestä ja ohjataan mm. vauva-arjen ergonomiaa. Arvioin keskikehon (suorien vatsalihasten erkauma) ja lantionpohjan toiminnallisuutta mm. sisätutkimuksella (vain asiakkaan suostumuksella) ja toiminnallisilla testeillä. 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus kestää 90 min, joka sisältää haastattelun, tutkimisen, ohjauksen, neuvonnan, harjoitteiden läpikäymisen sekä mahdollisen arpikäsittelyn. 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

90 min – 99€

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia – kenelle tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta.

 

Suurin osa lantionpohjan fysioterapiaan hakeutuvista on synnyttäneitä naisia, jotka kärsivät virtsankarkailusta tai alaselkäkivuista. Näitä ja muita lantionpohjan toimintahäiriöitä kuntoutetaan yhdessä alaan erikoistuneen fysioterapeutin avulla. 

Lantionpohjan toimintahäiriöistä voivat kärsiä myös nuoret ja synnyttämättömät naiset ja kaikenikäiset miehet. Naiset voivat kärsiä esimerkiksi kireistä lantionpohjan lihaksista, tai vulvodyniasta, joka on ulkosynnyttimien kipuoireyhtymä.  

Miehillä toimintahäiriöitä voivat olla liialliset kireydet lantion alueella, erektio- ja virtsaamisongelmat sekä eturauhasen liikakasvu. Kaikkiin näihin vaivoihin voit saada apua lantionpohjan fysioterapiasta. 

Vastaanotolla tutkin lantionpohjan toimintakykyä kuvaavalla ultraäänilaitteella, emg -laitteella ja/tai asiakkaan suostumuksella manuaalisesti tehtävällä sisätutkimuksella.

Lantionpohjan fysioterapia

60 min –  78€

45 min – 69€

TMD -purentaelin-
fysioterapia

TMD -purentaelinfysioterapia

Fysioterapialla apua purentaongelmiin!

 

TMD eli purentaelimistön toimintahäiriöt on yleinen vaiva, josta moni kärsii. Yleinen syy hampaiden yhteen puremiseen sekä bruksismiin eli hampaiden narskutteluun on stressi.

Kokonaisvaltaisella fysioterapialla pyrin lievittämään stressiä ja manuaalisella käsittelyllä sekä kasvojen alueen hieronnalla saan lihaksesi rentoutumaan. Kotiharjoitteiden avulla pystytään pitämään purentaelimistö mahdollisimman hyvässä kunnossa sekä saadaan vahvistettua leukaniveliä.

Purentaelimistön toimintahäiriöillä on suuri merkitys koko kehon toimintaan ja hyvinvointiin. Faskioiden kautta häiriöt heijastuvat jopa jalkapohjiin saakka ja vaikutuksen voi huomata erityisesti lantionpohjassa. Lantionpohja voi olla hyvässä kunnossa, mutta ongemia saattaa syntyä kireän purentaelimistön vuoksi.

Purentaelinfysioterapia

60 min – 75

Tuki- ja liikuntaelin- fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa selvitetään syy kipuusi eri terapiamenetelmiä käyttäen.

Vastaanotto aloitetaan kattavalla haastattelulla, jonka avulla saan tärkeää tietoa itse tutkimiseen. 

Käytän erilaisia manuaalisia tekniikoita kuten faskiakäsittelyä ja juuri sinulle yksilöllisesti suunniteltuja harjoitteita. 

Harjoitteiden suunnittelussa huomioin kokonaisvaltaisesti sinut, arkesi ja harrastuksesi.

Pystyn viemään kuntoutuksen voimaharjoitteluun saakka, joten autan mukanasi, jotta pääset tavoitteeseesi.

Varaa aika vastaanotolleni, jos haluat ennaltaehkäistä kehosi vaivoja, sinulle on tehty leikkaus, kärsit esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoista tai selkäkivuista.

Kinesioteippaus

Osana fysioterapiakäyntiä teen myös kinesioteippauksia.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

60 min – 74€

45 min – 64€

Stecco -faskiamanipulaatio

Kipu ja kireyden tunne ovat tyypillisiä oireita faskian jännitystilasta.

Faskia on lihasten päällä olevaa sidekudosta, joka ympäröi ja menee läpi kehon jatkuvana kolmiulotteisena verkostona. Lihakset ovat erilliset, mutta faskia on yhtenäinen verkosto.

Mikäli faskiassa on tensio eli jännitys se voi vaikuttaa eri puolille kehoa erilaisin oirein. 

Faskiamanipulaatiolla on pystytty hoitamaan lähes kaikkia kehon eri kiputiloja niin selkä-, polvi- kuin olkapääkipujakin. Tällä voidaan auttaa erittäin hyvin tenniskyynärpää -oireisiin. Menetelmä on erittäin vaikuttava hoitokeino myös purentaelin- ja lantionpohjanongelmiin.

Tutkimusten mukaan jopa 40% lihasvoiman tuotosta välittyy faskiasta, joten sillä on erittäin suuri rooli voimantuotossa. Mikäli faskialinjassa on häiriö, ei linjan lihaksissa välity voima optimaalisesti. Tämän vuoksi manipulaatio on myös erittäin hyvä käsittely urheilijoille ja kovaa treenaaville ihmisille.

Stecco-faskiamanipulaatio on italialaisen fysioterapeutin Luigi Steccon kehittämä menetelmä, joka perustuu 40 vuoden tutkimiseen ja kliiniseen työhön.

Arpikäsittely

Mitkä tahansa arvet, kuten sektioarpi, episiotomia-arpi tai polven leikkausarpi tarvitsevat faskiakäsittelyä ehkäisemään kiinnikeiden syntyä ja pitämään faskiakalvon mahdollisimman elastisena. 

Teen arpikäsittelyä manuaalisilla taidoillani ja ohjeistan sinua tekemään käsittelyä myös itse.

Stecco -faskiamanipulaatio

75 min – 81€

60 min – 74€

Vauvojen ja lasten faskiamanipulaatio

Stecco -faskiamanipulaation avulla voin auttaa vauvojen ja lasten erilaisiin oireisiin.

Refluksi, koliikki, jäntevyys, itkuisuus ja esimerkiksi pään tai vartalon kierron rajoittuneisuus ovat tavallisia pienten vauvojen oireita, joita kaikkia pystyn helpottamaan.

Voin auttaa myös pienten lasten kasvukipuihin, jotka johtuvat siitä, kun nopean kasvun tullessa faskia ei ehdi mukautua kasvun mukana. Vapauttamalla faskian eli lihaskalvon jännitystä kivut lievenevät tai poistuvat kokonaan.

Vauvojen ja lasten faskiamanipulaatio

60 min – 65€

Hieronta

Hyvää oloa hieronnasta!

Hieronta rentouttaa kehoa ja on sopiva myös raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen.

Hieronta

90 min – 89€

60 min – 59€

45 min – 49€